Okudum: Deli Kız

By Mavinindenizi - Aralık 30, 2020

 


Deli kitabıyla bağlantılı ama devamı olmayan bir kitap. 

Öncelikle emeklere sağlık diyerek konuya başlamak istiyorum direkt. 

Aslı ile Kadir... Kadir Emre’nin yanında çalışan personeli, Aslı Kadir’in sevgilisi Pınar’ın kuzeni.. Kadir sevgilisine çok aşık, Pınar üniversitede okuyor Kadir üniversiteyi kazanamadığı için Pınar ondan gizli gizli utanıyor. Neyse bir gün Pınar ağzından buluşmaya çağırılan Kadir kafası güzel bir şekilde gittiği buluşmadan oraya gelenin Aslı olduğunu baskın yapan polislerle öğreniyor ne olup bitti demeden kendisini Aslı işe evli buluyor. Aslı içten içe Kadir’e çok aşık ! Ama Kadir de ne aşk ne para var. Sırf ev geçindirmek için abisinin yanında madende çalışmaya başlıyor, Aslı’yı boşanmaya ikna edemiyor Aslı herkese yalan söyleyerek birlikte olduklarını söylüyor. Derken aradan geçen zamanla Kadir Aslı’ya sevgi beslemeye başlıyor ama nasıl :) Aslı’nın nasıl buluşmaya geldiği ve rahatsızlığının sebebi zamanla ortaya hazin bir şekilde çıkıyor. 

Aslı ailesine söylediği yalanla Kadir arasında kalıyor. Kadir Aslı’nın masumiyetini zamanla anlayıp hastalığının tedavisi için elinden geleni yapıyor. Pınarı sorarsanız Pınar hem Kadir’in arkadaşı ile çıkıp hep Kadir’e mesajlar atmaya başlıyor. Utandığı Kadir kıymete bindi.

Emre ile Elif Aslı ile Kadir için ellerinden geleni yapıyorlar her konuda. Derken olayın iç yüzü ortaya çıkıyor. Aslı neden hasta olmuş dersiniz ? Okuyun.

Kitap güzel mi güzel. Akıcı ve sade bir anlatımı var. Fakat deli kitabından sonra bu kitap benzer geldi ve tahmin ederek okudum bazı yerlerini. Yazar benzer konuyu aynı dille ele almış olduğu için sonucu tahmin ettiğimden farklı da olsa yakın çıktı. Bana kattığı şey diğer kitap da olduğu gibi evlilikte önemli olanın karşılıklı güven ve fedakarlık olduğu oldu. 

Bir de hastalıklarımızın bizi üzen şeylerin altında tahmin etmediğimiz detaylar olabiliyormuş, destek almak ayıp değil. 

İyi okumalar!

Sağlıkla...

  • Share:

You Might Also Like

2 yorum