Günümüz Hastalığı Teknoloji

By Mavinindenizi - Aralık 17, 2020

 Günümüz bir diğer hastalığı teknolojiye bağlı agrasiflik !

O kadar bağımlıyız ki telefondan başımızı her kaldırdığımızda biraz daha sinirli oluyoruz. Belki farkındayız belki değiliz ama olan tamamen bu. Başka insanların sosyal medya paylaşımlarına bakıp bakıp içimizden farkında bile olmadan aynı hayatlardan istiyoruz, gerçeğe döndüğümüzde rüyadan uyandığımıza sinirlenip içerliyor ve etrafımızdaki insanlara öfkeyle yaklaşıyoruz. 

Bende de bu böyle, telefondan her başımı kaldırdığımda en az 10 dakika anlamsız üzgün ve anlamsız gergin oluyorum. Kendim de bilinçaltımın ne istediğinin farkında değilim aslında. Işıltılı paylaşımlar görüp sade hayatıma farkında bile olmadan hüzünle dönüyorumdur.

Aslında sosyal medyada gördüklerimiz illaki perdenin önü, arkasında yaşananlardan habersiziz. Biliyorum ki herkesin derdi içinde ama o gösterişli paylaşımlar yok mu insana bağımlılık yapıyor. Hele yaşça küçük çocukların teknolojiye alışması ve bunun bilincinde olmadan gergin bireyler haline gelmeleri.. En zoru da o gençlere gerçek hayattan bahsetmek! 

Online oyunlar, sosyal medya paylaşımları, gösterişli hayatlar her birinin hayata bakışını, konuşmasını değiştiriyor, karakterlerinin oturduğu yaşlarda ellerine geçen teknoloji aileleriyle aralarına giriyor.

Bu konuda uzman değilim yol gösteremem ama herkesin gerginliğini teknolojiye ve teknoloji kullanım amacına şahsi olarak bağladığımı söyleyebilirim.

Sakin ve sağlıklı bireyler için kullanım amacı ve yönlendirme çok önemli diyerek yazıyı burada bitiriyorum..

Sağlıkla..

  • Share:

You Might Also Like

2 yorum

  1. haklısın tabii yaaa telefondan gezmeyi kısıtlamalıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes azcık azcık faydalı şeylerde gezsinnn:)

      Sil