Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

By Mavinindenizi - Kasım 24, 2022

 Öğretmenler gününe diğer özel günlerden daha çok hassas davranıyorum nedendir bilinmez. Bilinir gerçi, çok kıymetli değil mi bugün ?

Sadece öğretmenler için değil öğreten herkes için bugün. Anneler, babalar, abiler, ablalar, öğretmenler, bazen yakın arkadaşlar bazen müdürler, bazen hiç tanımadığımız kişiler. Bilgi veren herkes. Emek veren, öğretmeyi, paylaşmayı seven herkes. Malum artık bilgi paylaşmanın önemini bilen sayısı çok değil. Önceden nasıldı bilemem ama ben farkındalığına vardığımdan beri bildiği şeyleri paylaşanlardan çok bilgiyi kendisine saklayanları görüyorum.

Halbuki elma meselesi değil mi bu olay ? Basit; bende bir elma sende bir elma. Bendeki elmayı sana verirsem bende elma olmaz sen de iki elma olur. Bilgiyi verirsem benim bilgim bende kalır, senin bilgin artar. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Ama o kadar çok ki bilgi saklayan, saklayarak kendisine iyilik yaptığını sanan.  Böyle bir günde bunları yazmam karamsar oldu, biliyorum ama kızıyorum, bu günlerde daha çok kızıyorum. Mesleğini severek yapan, emek veren saatlerini veren, sabrını veren bu insanların emeğinin önüne geçilmeye çalışılmasına kızıyorum. Öğretmen derken dediğinin ne kadar önemli olduğunu bilmeyenleri görüp kızıyorum.

Üniversite sınavına girdiğim sene tercih sayısı 30'a çıkmıştı ve 24 tercihim sınıf öğretmenliği idi. Sınıf öğretmenime bayılırdım, hala bayılırım ve iletişimdeyim; şükür. Neyse rehber hocası öğretmenlik gelecek dedi yeşillik olsun diye ve çok sevdiğim bir komşumun ısrarı ile son 6 tercihime kamu yönetimi yazmıştım. Evet 25. sıradaki kamu yönetimi geldi. Kamu yönetimi nedir ? Okuyunca hangi meslek icra edilir ? Bilmiyordum ve çok da üzülmüştüm. Sınıf öğretmenim gibi sabırlı, başarılı, kendini görevine adayan öğretmen olacaktım. Nasip değilmiş. Şuan üzülmüyorum, yaptığım işi severek yapıyorum. Çünkü zamanla gördüm ki öğretmenlik sabrı yokmuş ben de. Ben bunu kabullendim, saygı duyuyorum ve herkesin de öğretenlere, öğretmenlere saygı duymasını istiyorum. Her meslek zor ever, içinde insan olan her iş zor kabul ama hiçbir mesleği öğretmenlikle kıyaslamayalım. Hayata bakışımızı şekillendirmiyor mu onlar ?

Dostum öğretmen, konuşurken anlattıkları bile beni çok etkiliyor. Sizler de biliyorsunuzdur illaki. Aranızda öğretmenler de vardır. Ne mutlu! Eksik olmayın!

Öğrencilere kötü davrananlardan bahsetmiyorum. Emek veren, sabreden, öğreten ve mesleğine saygı duyan öğretmenlerden bahsediyorum; iyi ki varsınız!

En başta sınıf öğretmenimin; sabırlı, kalbi güzel, mesleğini severek yapan, hayata bakışımı şekillendiren, bana güzel bakmayı, iyi niyeti, zamanı yönetmeyi öğreten; en başta okumayı öğreten yıldızlı aferin veren öğretmenimin; öğretmenlik yapan arkadaşlarımın ve tüm öğretmenlerin, öğretenlerin günü kutlu olsun!

İyi ki varsınız.

İyi ki


Sağlıkla...


  • Share:

You Might Also Like

16 yorum

  1. O 12 senede karşımıza iyi, farklı bir öğretmen çıkınca dünyamız nasıl da değişiyor. Öğretmenlerimizin günü kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel, çok içten bir yazı olmuş🧿👏👏. Öğretmenlik gerçekten de çok kutsal bir meslek. Bence sen öğretmen olmasan da bildiklerini paylaşarak etrafındakiler için bunu yapıyorsundur. Sevgiler 🤗

    YanıtlaSil
  3. Tamamen haklısınız, iyi ki varlar:)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Sayfanız uhdesinde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutlarım.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. Teachers are very important.
    Have a nice day.

    YanıtlaSil
  6. hayalimizdeki işi yapamasak da hayata tutunmayı başaran çok insan vardır diye düşünüyorum ben de dahil :)

    YanıtlaSil
  7. Öğretmenlik gerçekten sabır işi. Çok samimi yazmışsın :)

    YanıtlaSil
  8. Öğretmenlerimiz çok kıymetli gerçekten. İyi ki varlar.. :)

    YanıtlaSil
  9. O kadar haklısınız ki bilgisini kendine saklayan insanlar iş yaşamında çok fazla... Bende öğretmen olmak istemiştim çocukken sanırım gerçekten işini severek yapan bir öğretmen öğrencilerine bunu illa ki düşündürebiliyor. :)

    YanıtlaSil
  10. Tamamen haklısınız, öğretmenler günü kutlu olsun. :)

    YanıtlaSil
  11. Bütün öğretmenlerin günü kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
  12. Güzel bir iç döküş olmuş ama bence hiç bir şey için geç değil.Belki eğitimler verebilirsiniz alanınızla ilgili,canlı yayınlar yapabilirsiniz.Eğitmenlik yapabilirsiniz.Hepimizin birbirimizden öğreneceği öyle çok şey var ki...

    YanıtlaSil
  13. Çok içten bir yazı olmuş :) Öğretmenlik çok değerli bir meslek bence de...

    YanıtlaSil