Kutlu mu Olsun Gerçekten ?

By Mavinindenizi - Mart 11, 2021

 Günlerdir elim girmiyor bu yazıyı yazmaya...

8 Mart dünya emekçi kadınlar günü, kabul. Ama ne kadar ? Hepimiz biliyoruzdur duymuşuzdur bugünün ne anlama geldiğini. Emekçi kadınlara ithaf edilen bu gün için biçilen değer düşünüldüğünde bir de yapılan ve olanlar düşünüldüğünde kadınlar günü hariç her şeyin günü gibi. 

Duyduğumuz ve duymadığımız haberler, yaşananlar kadınların başına gelen ve getirilenler... Yakın tarihten bahsedelim, akşamında 92 yaşında bir kadına tecavüz edildiğini duyduk, 10 yaşında bir çocuğun rahatsız edildiğini, bir kadının eski kocası tarafından sokak ortasında çocuğunun gözleri önünde şiddet gördüğünü duyduk... Bu konularda hep şunu düşünüyorum, görünenden, duyulandan fazlası olduğuna maalesef eminim. 

Taciz, tecavüz, şiddet, şehit... bu haberlerde bilmediğimiz niceleri var kim bilir. Ne üzücü ! Evet insanız evet sürekli düşünerek yaşayamıyoruz ama düşünmeden elimizden geleni yapmadan da olmuyor, olmamalı!

Kadınlar günümüz kutlu olsun tamam olsun ama nasıl ? Sadece kadın endeksli demiyorum can diyorum can! Kadın erkek çocuk yaşlı fark eder mi ? Canımız yanmıyor mu bir çocuk yere düştüğünde bile ? 

Kadınlar günü kutlu olsun ama nasıl ? Döverek, can yakarak mı ? Şu günü içimiz rahat kutlayacağımız günler olacak mı dersiniz..?

  • Share:

You Might Also Like

13 yorum

  1. Bir hafta öncesinden indirim ve güne özel kampanya reklamları dönüyor.Farkındalık, soruna yönelik çözüm vs. değil.

    YanıtlaSil
  2. vallahi ya, ne kutlaması, kutlu olmasın yaa :) sessiz gibisin iyisin dı maaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etrafımda kötü haberler oluyor, biraz yorgun hissediyorum bu günlerde sanırım o yüzden ama en iyi gelen yer burası :) çok düşüncelisin sen !

      Sil
    2. bahardandır geçeer :)

      Sil
  3. Umarım gerçekten kutlayabileceğimiz 8 Martlar görürüz.

    YanıtlaSil
  4. O kadar doğru yazmışsın ki, normalde olumsuz konuşmayı hiç sevmem. Bu durumdan umutlu değilim ve haberleri duydukça, gördükçe artık sakin de kalamıyorum. Bence insan olmayı unutmuşlar, başka bir yere doğru gidiyor insanlık. 1-2 gün konuşulup sonrasında herkes hayatına devam ediyor. Çok çok üzücü:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumsuz konuşmayalım dedikçe önleri kesilmiyor hoş konuşunca da kesilmiyor! Ne yapılmalıysa bir önce yapılsa iyi olur.. biz devam ediyoruz ama aileleri, sevenleri ? :(

      Sil
  5. Öyle bir hale geldik ki, birisi bir fenalığa ses etmese o yokmuş gibi davranıyoruz. Fenalığı yapanı değil mağdur olanı suçlar hale geldik. Ferruhzad ne de güzel anlatmıştı oysaki, "insani sessiz kalmaya zorlayan acı, onu bağırmaya zorlayan acısından çok daha ağırdır" diye. 8 mart'ın gerçek anlamına kavuşmasını diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ne güzel bir yorum!
      Bize dokunmayan yılan bin yaşıyor kaba bir tarifle, fakat bize yanaşacak olsa kıyameti koparıyoruz. Anlamına kavuşması dileklerimizle.. yüreğinize sağlık !

      Sil