Renklerin Anlamları

By Mavinindenizi - Kasım 28, 2017


Ya çok yakışmıyor mu bu renkler birbirine ? Mavi, pembe, beyaz...
Geçenlerde girdiğim çiçekçi de bu şekilde hoşuma gitmişti çiçeklerin uyumu. Alsam nasıl alırım diye düşünürken böylesi çıktı ortaya :) 

Renkler insanın karakterini açığa vurur diye duyduğumdan beri sevdiğim rengi söylerken çekiniyorum. Ya karakterimi çözerlerse :) Mesela mavi -tabiki en sevdiğim- huzur demekmiş... Sakinlik...

Yeşil : Güven
Turuncu: Enerji
Kırmızı: Tabiki aşk...

Kısaca ve araştırdığım kadarıyla bahsetmek isterim hepsinden.

Maviyi seven insanların karakterleri genel olarak nasıldır mesela ? Sadakati simgeler mavi. Sadık, detaysever insanlardır bu renkle mutluluk bulan insanlar. İş görüşmelerindeki anlamı ise bağlılık ve kararlılıktır. Tercih edilesi yani :)
Yazılarda ise akılda kalmayı kolaylaştırdığı için genelde mavi kalemlerden faydalanılır mesela.Hoşgörülü, anlayışlı, ılımlı karakter özelliklerine sahip insanlarn maviyi sevmeleri muhtemeldir. Huzurdur mavi...

Kırmızı peki ? Kırmızı aşktır desem yeterli olmaz herhalde hem aşk hem öfkedir. İhtiraslı ve iddialı bir renk değil mi ? Kırmızı hakimiyet kuran, dikkat çeken bir renktir. Bu rengi sevenler de güçlü olmayı seven, hırslı, arzulu insanlar olarak tanımlanabilir.

Sarı için nasıl açıklamalar yapılır bakalım... Göz yoran renklerden biri olan sarı tonlarına göre göz yorucu olabilirken bazen de dinginlik veren renktir. Bu rengi seven kişilerin özellikleri arasında da özgür ve bağımsız olmaya düşkün oldukları anlaşılır. Sarıyı sevenler dikkat ! :) İkna kabiliyeti yüksek insanlar sarıyı biraz daha çok sever-miş...

Ve yeşil... Gençliği, yeniliği, doğayı temsil eden yeşili seven kişilerin özelliklerine bakacak olursak; özgüvenli ve ısrarcı oldukları çıkıyor ortaya. Kovalayıcı ve takipçi oldukları da yazıyor. Yeşil doğadır doğa da huzur...

Turuncu; enerjiyi yansıtan renkler arasındadır ve bu rengi sevenlerde enerji saçan insanlardır. Canlı renkler hareket verir dersek yeridir sanırım.

Siyah sevenler hem hırslı, güçlü, azimli ve kararlı hem de inatçı kimselerdir.

Beyaz... Sakinlik... Masumiyetin rengi. Sade ve zarif, olduğu gibi. Bu rengi sevenler de hayal dünyası geniş, uzlaşmacı kişilerdir.

Mor rengi seven insanlar, duygusal yönleri ön planda olan insanlardır. Genelde sanat dallarında başarılı oldukları da söylenir.

Bu bir kaç renk için yaptığım araştırma diğer renkler için de devam edecektir. Sevdiğiniz rengi söylerken bunu göz önünde bulundurun da karakterinizi hemen çözmesinler :)

  • Share:

You Might Also Like

4 yorum

  1. Çok uyumlular be güzeller gerçekten ☺️ Benim galiba mor 🙊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soru hakkım doğdu o zaman şuan :) yoksa sanat dalına yatkın mıyız merak ettim 🤗🤗🤗

      Sil
  2. Çok güzelmiş çiçek. :) Ben de pembeyi çok severim. Blogum adı da ordan geliyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir bakayım o zaman sizin bloğa :) Pembe de sevilmicek gibi değil ki :)

      Sil