İnternet Alışverişi

By Mavinindenizi - Kasım 26, 2017

Merhaba bana uzun gelen bir aradan sonra :)

Yakın tarihte optikçilere kızıp da internetten lenslerimi alınca size de yazmak istedim. Aslında önceden çok sevmezdim internetten bir şeyler sipariş verip de gelmesini beklemeyi. Sonra sonra sevimli gelmeye başladı :)

Peki önceden neden sevmiyordum sonra ne değişti ?
Önceden çok da güvenli olduğunu düşünmüyordum açıkcası. E malum bir dünya dolandırıcılık haberleri varken, yaşım da daha da küçük olunca ne cesaret ne özgüven ne de tedbir!
Ya bir şey olursa ya yanlış işlem yaparsam ya ürünüm gelmezse gibi çeşitli karamsar soruları yanıtlayamadığım için bir türlü alışamamıştım. Tek sebep de bu değil tabii; ya beğenmezsem ? Görmeden, beğendiğimden emin olmadan nasıl alırdım :)

Sonra baktım olacak iş değil, alışverişe ayıracak zaman yok ve herkes de internetten misler gibi alışveriş yapıyor. Ben de denemeliydim ve denedim. Sonuç: sevdim :) Her şeyi almam hala. Ayakkabı mesela illa göreceğim ayağımda. Veya kot pantolon! Denemeden cesaret edemem. Ama kazakmış, bardakmış gayet mantıklı tercihler geliyor bana.



Neyse bunları zaten biliyorsunuz. Ben numaralı lens kullanıcısıyım. Yıllardır optikler aracılığıyla getirtirim lenslerimi. Meğer yıllarca ne kazıklanmışım! Geçen hafta iki kutu lens fiyatına dört kutu lens aldım internetten! Tam üç ay kardayım yani. Aynı marka aynı lens! Ayıp değil mi %100 kar koyarak para kazanmak. Tamam aracısın koy kar payını da el insaf! Her şeyin de bir yolu bir adabı var ama bu artık ayıba girmiyor mu ya ? İnternetten lens alınmaz diye diye yıllarca aynı lense fazla fazla para ödemişim. Ne kadarlık lens paramı verdim belkide şimdiye kadar. İşte insan böyle böyle alışverişe olan güvenini de kaybediyor. Sonra neden pazarlık var ? Güven yok güven!


Hem adrese teslim hem aynı kalite hem daha uygun. İnternetten alışveriş bazen gerçekten çok faydalı olabiliyor :) Hala her üründe olmadığını düşünüyorum. Bir de cüzdan hikayem var mesela :) Black Friday diye internetten bir cüzdan alayım dedim :) Neyse ki almayıp beklemişim cüzdanı mağazasında görünce tanıyamadım :) Alsaydım çok üzülürdüm. O internetteki haline hiç benzemiyor ki, kendime şaşırdım bunu mu beğenmişim diye :)

Yani internetin nimetlerinden mantıklı olup faydalanınca gerçekten bir harika! Ama abartmadan ve bilinçli adımlarla tabi ki.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum