Egeden Bildiriyorum :)

By Mavinindenizi - Kasım 13, 2017

İznin her türlüsü güzel hele ki yıllık izin! :)
Yazdan kalma izinlerimi alıp egeye kaçmışken burdan da yazmak istedim size, kayıtlara geçsin diye. Sonra dönüp okuduğumda şu an ne hissettiysem aynı duyguları yaşıyorum tekrar. En güzel yanlarından biri de bu yazmanın.

Konuyu dağıtıyorum değil mi :)


Büyük şehirde yaşamak imkanlar açısından avantajlı evet kabul! Eğitim, iş, alışveriş her açıdan  seçenek çok, rakibin olduğu yerde rekabet çok ve bundan akıllıca düşünen tüketiciler gayet güzel faydalanabiliyor. Ama dezavantajları da çok. Ulaşım, trafik en başında bunların. Küçük bir yerde yaşayıp Konya'da okumaya gittiğim zaman ilk başlarda çok bocalamıştım ama kampüse alışınca, merkezden uzak olunca alışmam hızlı olmuştu. Ama başkente taşınınca çok zorladım. Bir yerden bir yere gitmek o kadar zor ki her defasında adres sormaya alışıyor insan. Orda uzun süre yaşayanlar dahil tam anlamıyla bilmiyor kimse nerden nereye nasıl gidilir.

Kendinize zaman ayırmak demek hiç bir iş yapmadan sadece kendinizi düşünmek demek. Aman efendim hem bankaya giderim hem gezerim diye bir şey yok kesinlikle çünkü zaman yetmez o kadar yola. Her yer her yere uzak en başta!

Hepsini geçiyorum, insan çok! Çok ve soğuk... Öyle samimiyetmiş, komşulukmuş şahsen ben henüz görmedim. Selam verip de selam almadığım da çok oldu.

Ama ege de daha doğrusu küçük yerlerde öyle değil. Herkes herkesi tanır, konuşur. Her yer birbirine yakın olduğu için hem işleri halledip hem kendine zaman ayırmak kolay... Tabi büyük şehirde yaşayanlar da küçük yerleri sevmiyorlar orası kesin. Onlara da az insanın olduğu yer sade geliyor. Etrafımda böyle düşünen insan sayısı da hatrı sayılır derecede. Tercih ve imkan meselesi...
Ben her köşeden insan çıkmasından boğulurum, siz sakin yerlerde terkedilmiş hissedersiniz. Tabiki olabilir. Alışkanlıklar farklı olunca...

Her ne olursa olsun, huzurumuz eksik olmasın gerisi hallolur. Güzel memleketin her yeri ayrı güzel :)

  • Share:

You Might Also Like

5 yorum

  1. Ege ve incisi İzmir:)) Ülkemin her yeri ayrı cennet derim hep ama ben de İzmir'in yeri başka ucunu bucağını her tarafını dolaşmadım ama bu kentte olmak bana huzur veriyor ay sonu Diyarbakır'a gideceğim 2 aylığına orası da tarihiyle muhteşem bir kent bir de içindekiler fark etse:)) ama gidince çok özlüyorum İzmir'i.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tabi ben de dıyduklarımdan dolayı özellikle Mardini çok merak ediyorum. Karadenize de hiç gitmedim çok isterim görmeyi ama herkese alıştığı yer mi güzeldir bilmiyorum ama ege başka güzel geliyor :)

      Sil
  2. İzmir gibisi var mı hiç.. En sevdiğim şehirlerden... Şimdi o da kocaman oldu, büyüdü gerçi ama olsun ben hala çok seviyorum güzel şehrimi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık her yer çok büyüdü ama samimiyeti hala devam ediyor :) sevilmicek gibi mi hiç :)

      Sil
  3. Bilmediğiniz şehire gitmek orda yaşamaya çalışmak tanımadıgınız insanlar gerçekten zor oluyor ama ayaklarının üstünde durmak umarım başarabilirsiniz iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil