Otobüs Yolculukları

By Mavinindenizi - Kasım 17, 2017

Otobüs Yolculukları serisi mi oluşursam acaba :) Her birinde yeni bir şey öğreniyorum sonuçta paylaşmasam olmaz.

Memlekette olduğumu yazmıştım şimdi de dönerken  ufak notlar bırakmak istedim buraya. Hatta diyorum ki neden giderken  yazmadım acaba? Eleştirecek çok şey vardı. Neyse artık yazmadık, ders olsun :)

Sizcede otobüslere biraz daha özen gösterilmesin mi ya? Tamam uçak daha rahat, çabuk, fiyat olarak da artık eskisi gibi çok farklı değil. Ama her yerde havaalanı mı var? Herkesin havaalanına gitme imkanı mı var? Hepsini geçelim herkes uçağa binecek cesarette mi? E madem otobüsle yolculuk yapmak durumunda olan insanlar hala varken neden bazı şeyler önemsemiyor geliştirilmiyor? O kadar çok yenilik yapılabilir ki... Neden boşverilerek devam ediliyor? Hem de hem boşverip hem zam yapmak nasıl oluyor?

Çok sordum evet biliyorum ama her seferinde bu sefer daha rahattır diyerek yaptığım hiç bir yolculuk rahat geçmiyor. Televizyon koyuyorsunuz ne doğru dürüst film ne müzik var. E internet ekliyorsun harika o da şansına güzel çekiyor veya hiç çekmiyor. Servis edilen ikramlar hep mi aynı olur. O kadar çeşit varken hiç mi değiştirilmez.

Fikir olarak yazıyorum bunları yolculuk yapan gözlemci bir yolcu olarak. Bu şekilde devam edildiğinde bir firmadan diğerine kaçarak deneyerek yolculuk yapıyor insanlar. Ben de aynı şekilde. Ki okurken  yolculuk yaptığım firma sabitti, memnundum. Fakat şu ara bakıyorum o da ilerlemesini durdurmuş durumda. Üç ay önce de müzik yoktu hala yok.

Müşterinin sabit olması sadece yaptığın yolcu karta bakmıyor ki artık her firmanın var o karttan. Mecbur bilet alacak diye yerinde sayarsan mutsuz yolcularla ne kadar ilerleyebilirisin? Herkes işini önemserse  daha kaliteli yaşam ortamı olur hepimiz için ama önemsemez ve çeşitli bahanelere bırakırsan kendini çeşitli noktalarda eksik kalarak stres yükleriz kendimize. Kısa da değil ki, 10 saat yol insanları rahat ettirmeden yolculuk ettirmeyi nasıl içine sindirirsin ki?

Çözüm çok, alternatif çok. İnşallah zamanla bu alanda da yenilikler yapılmaya başlanır çünkü en önemli eksiklerden biri de bu benim şahsi fikrime göre.

Buarada yola başladığımdan beri önde bir amca navigasyonla yol takibi yapıyor, artık şöföre ne kadar  güvenmiyorsa :)


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum