Starbucks Logo Araştırması :)

By Mavinindenizi - Aralık 03, 2017

Geçenlerde iş arkadaşım öylesine sordu 'Starbucks İn simgesi neden taçlı bayan?'

Aslında şimdiye kadar hiç düşünmedim neyin simgesi neden öyle diye. Nasılsa hepsinin ortak amacı satışı artırmak olduğu için onunla ilgili kendileriyle bütünleştirdikleri şeyler diye üstünde durma gereği duymadım hiç. Ama yinede ufaktan araştırmak istemedim değil. Hakikaten neden böyle bir simgesi var ki diye düşünüp yazdım google amcaya :)

İlginç makaleler var bu konuda bir o kadar da ciddi makaleler aslında. Yorum eklenerek yazılanlar da var tabi. Mesela yeşil dolar rengi o yüzden  yeşil beyaz olduğu gibi.

Kesin ve ortak olan sonuç simgenin Siren olduğu. Yunan mitolojisinde denizcileri güzellikleriyle kandıran yaratıklar Sirenler. Açıkcası neden böyle bir yaratık seçtiğini anlamadım. Ona dair herhangi makalede bir açıklamada bulamadım.

İlk başta daha açık, göğüsler belli bir logo kullanılmış ve zaman içerisinde değişime uğrayıp günümüz halini almış. Çıkan haberlere göre ilk logo çok tepki almış hatta ciddi maddi kayba da neden olacak duruma kadar getirmiş şirketi. Sonra göğüsler saçlarla kapatılarak son şekline gelmiş.

Ayrıca 2011 senesinde de Logo dan Starbucks Coffee yazısı kaldırılıp ürünlerde çeşitliliğe gidilmiş. Kahve denilince akla ilk gelen markanın şuana kadarki evrimi bu şekilde. İyiki merak etmişim ben de öğrenmiş oldum. Son olarak da aslında başka bir isim de düşünülmüş fakat S ve T harflerinin bilinçaltımızda satış odaklı olduğu neticesiyle bu isim seçilmiş.

Her işin bir ciddiyeti var ya Starbucks İn da en ince detayı incelemesi bu şekilde :)

O kadar bahsettim ve bulduğum logoları da buraya bırakıyorum benim gibi merak edenler için.


  • Share:

You Might Also Like

2 yorum

  1. Bilgi dağarcığıma yeni bir ekleme daha oldu bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de aynı şey geçerli :) Teşekkürler yorum için :)

      Sil