Okudum: Çevrimdışı Aşk

By Mavinindenizi - Kasım 08, 2017

İçinde 'aşk' geçen her cümle çok güzel değil mi ? Aşkın her hali çok güzel...

Siz kitapları nasıl seçersiniz ? Kimimiz arka sayfasına göre, kimimiz yazarına göre, kimimiz baskı sayısına göre, kimimiz tavsiyelere göre... Çok yöntem var bunun için. Kendi yöntemimden bahsetmem gerekirse; önce arka sayfasını okurum. Sonra rastgele bir sayfasını açıp okurum, anlatımı beni çektiyse benimdir o kitap ama soru işaretlerim varsa okuyan bir arkadaşıma sorarım o da yoksa hakkındaki yorumlara bakmadan başlamak istemem okumaya.

Elbette bazen benim beğendiğimi sen beğenmeyebilirsin, ama az çok aynı kitaplardan hoşlanan insanlar sevip sevmeyeceğini anlarlar. Çok az yanılma payı bırakıyorum bu konuda.



D&R'ın raflarında bu kitabı gördüğümde beni ilk çeken şey egeden bahsediyor olmasıydı yalan yok!
Herhangi bir sayfasını açıp okuduğumda samimiyet yakaladım ve bana göre olduğuna karar verdim :)
İlk başladığımda diğer günlük tarzını aldım, daha önce yazılanlar gibi geldi. Yinede uyandırdığı merakla devam ettiğimde kitabı bitirmeden bırakmak istemediğimi fark ettim. Hatta o kadar ki otobüste sesli gülmüşlüğüm var :)

Çok içten bir kitap olmuş. Ben gerilim, polisiye sevmem. Günlük tarzı veya romantik kitaplar seçerim akıcı olanlarından. Sıkmıcak, üzmeyecek ve tatlı tatlı merak ettirecek ki en fazla üç günde bitsin. Fazlası sıkar. Bu kitap da gayet akıcı, sade ve romantik. Sevenlere :)

Plaza insanların hayatlarından başlarken kasabaya yerleşmek isteyenleri eleştiren, annesiyle çok da anlaşamayan, tek başına yaşayan Kumru'nun başından geçenlerin kısa hikayesi anlatılmış. Nasıl işe başladı, amacı ne, görünen hayatıyla aslında kendisinin bile istediğini bilmediği aklındaki hayat... Annesinin kızına olan baskısı ve bu baskının asıl nedeni... Ve aşk..! Ama öyle her an paylaşılan türden değil, kendine özel olanından. Çocukluktan gelen...

Bence kendisinden de dinlemelisiniz. Bizden bir kitap tavsiye ediyorum bugün size. Tavsiyeler paylaşıldıkça artar. O bilgi miydi acaba :) Olsun siz de benimle kitap tavsiyelerinizi paylaşın. Şu ara okuyacak kitap arıyorum.


  • Share:

You Might Also Like

2 yorum

  1. Yazarın kocan kadar konuş olan ilk kitabında çok eğlenmiştim. Diğer kitaplarında nedense aynı hissi yakalayamamıştım. Bu kitabın çıktığını da geçenlerde fark ettim ama yaz aylarına saklıyorum okumak için. Sahilde çok güzel gidiyor sanki :)
    Yorumuna sağlık, sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası Ben kocan kadar konuş u okuyup sonrasına başlamaya cesaret edememiştim ya aynı tadı alamazsam diye ama bu gerçekten tam sahil kitabı olmuş :) teşekkür ederim sevgilerle

      Sil