Hafızamızı Hafife Almasak Diyorum

By Mavinindenizi - Ağustos 10, 2017

Çoğumuzu geçmişte yaşayanlardan değil miyiz ? Geride kalan mutlu günlere özlem çekmiyor muyuz ? Belki de yaşarken özleyeceğimizi bile düşünmüyorduk, tadını çıkararak yaşamadık o an'ları. Sonrasında ise özlemeye başlıyoruz.


Aslında özlemeye müsait yapımız. Yaşadığımız an'a odaklanmaktansa kıymetini bilmediğimiz günleri özlemekle geçiyor bazı zamanlarımız. Böyle böyle pişmanlıklarımız, keşke'lerimiz artıyor zamanla. 
'Keşke o an'a geri dönebilsek'

Kamera gibi çalışan hafızamızı hafife almamak lazım! Yapılan araştırmalara göre beynimiz doğumdan itibaren olan biten her şeyi kamera gibi kaydediyormuş. Hatta daha ilginci beyin, erkek sesini daha kolay anlayabiliyormuş bayan sesine oranla. Bu yüzden de erkekler kadınları anlamak için ek kaynaklar kullanırmış. Ne yorucu iş :)

O kadar güçlü ki beynimiz o kadar ince çalışıyor ki nasıl yönlendirirsek öyle çalışıyor. Nasıl düşünürsen öyle olur derler ya, senin düşünceni gerçekleştirmeye çalışan bir beyin var çünkü! Seni haksız çıkarmamaya çalışan ve vücudunu da ona göre yönlendiren sana sadık bir organın var. O kadar güzel bir şey ki bu, kıymetini bilene. 

An'ı yaşamak ne kıymetli. Sürekli fotoğraf çekiyorum diye eleştiri alıyorum çevremden, yıllardır bu böyle oysaki. Elimdeki telefon ne kadar kötü çekerse çeksin hoşuma giden her şeyi, her an'ı fotoğraflarım. Daha sonra baktığımda o an'a gitmek beni mutlu eder çünkü. Şuan var. Yarın ne olacak bilemeyiz, dün ne olduysa oldu. Ama şuan bizim elimizde. Yarın bugünü hatırladığımızda hissedeceklerimiz bugün bizim elimizde! Hafızamız hafife alınamayacak kadar önemli. İyi bakmak lazım.



  • Share:

You Might Also Like

0 yorum