Duygusal Zeka

By Mavinindenizi - Ağustos 10, 2017

Bende önceden 'duygusal zeka' deyince duygusal insan olarak düşünüyordum, yalan yok :) Öyle değilmiş o işler. Duygusal zeka bambaşka bir şey çıktı !


Araştırmalara göre bizim IQ olarak bildiğimiz ölçü farklı EQ yani duygusal zeka farklı bir şeymiş. Duygusal zekası yüksek olan insanlar hem kendi duygularını hem de başkalarının duygularını iyi anlayabilirlermiş. Karşılaşılan her hangi bir durumla başa çıkabiliyor olmamız duygusal zekamızın gelişmesiyle ilgili olan bir durummuş aslında. Önceden bunun seviyesinin doğuştan olduğu kabul ediliyorken aslında geliştirmenin yolları da çıkmış ortaya.

Duygusal zekamızı geliştirmek için yapabileceklerimiz arasında, olumsuz düşüncelerden kurtulmak, kendimizi sorgulamak ve tanımak var.
Kendimizi sorgulamak, sıkıntılardan uzak durmak... Yani bizlerin günlük koşturmalarda çok dikkat etmediğimiz şeylerin ne kadar önemli olduğuna bakar mısınız ?

Kendimiz ne kadar önemliyiz!

Peki kendimize gereken önemi ne kadar veriyoruz ? Ne kadar dinliyoruz ki kendimizi...
EQ derecemiz ne kadar yüksek olursa, sorunlarla baş etme yeteneğimiz de o kadar artıyor.  Karşımızdakini anlamamız, kendimizi tanıyıp ona göre hareket etmemiz, stresle baş etme yeteneğimiz hep kendimizi geliştirmemiz ile alakalı. Beyin vücuttan sonra uyandığı için sabah kalktığımızda beynimiz için birkaç satır kitap okumak çok önemli. Kendimiz için bir şeyler yapmaya başlamalı.


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum