Bugüne Not!

By Mavinindenizi - Aralık 04, 2017

Her güne not bırakanlardan mısınız ? Bence cevap; evet...

Aslında ama içimizden ama dışımızdan, ama yazarak ama düşünerek her güne not bırakıyoruz belki farkındayız belki değiliz. Belki farkında olduğumuzu görmezden geliyoruz. Bazen kendimizden bile saklıyoruz bildiklerimizi, gördüklerimizi. Mesela bugüne not bırakıyorum bunu da buraya yazıyorum. İçimden geldi, içime at at sıkıldım birazda burada dursun dedim. Gördükçe yeri gelir abartmışım derim yeri gelir ne kadar haklıyım derim. Kendi kendimi eleştirmek konusunda da acımasız olabiliyorum aslında. Hoş kimse öyle olduğunu bilmez :)

Özünde herkes iyi ama özüne sadık olanlarımız kaçımız ? Sen gerçekten içinden geldiği gibi birisi misin mesela ? Bana değil kendine cevap ver, kapat gözlerini ve kendini dışarıya nasıl yansıttığını düşün. Eleştir kendini! Kimse duymaz garanti veriyorum. Başkalarını ne kolay eleştiriyoruz ya kendimizi ? Sahi en doğru her zaman biz olabilir miyiz ? O zaman bu haksızlar kim ? Hadi ama var işte bizimde içimizde büyüttüğümüz şeyler. Bazen 'Neden öyle tepki verdim?' derken yakalamıyor muyuz kendimizi ? Gerçekten yalnız olamam bu konuda...

Oluyor, olmuyor değil. Her anımız aynı olmayabiliyor. Tam şuan gülümsediğin şeye yarın sinirlenebiliyorsun mesela. Haksız mıyım ? Eşref saati diye bir şey var ya ondan bahsediyorum tam olarak. Söz açılmışken neden eşref saati diyorlarmış onu da araştırdım. Şöyle ki; eşref pek şerefli anlamındaymış esref saati de uygun zaman anlamında kullanılırmış. Kişiden kişiye, saatten saate değişir bu kavram.

Bugüne notum, sakinleşmeden konuşma, düşünme, yorum yapma!

Ya bir saat sonra pişman olursan ?




  • Share:

You Might Also Like

2 yorum