12 Aralık Mağazacılar Günü :)

By Mavinindenizi - Aralık 11, 2017

Eveeeet günün anlam ve önemini bilmeyenlerimiz için yazmak istedim.
Ne yani mağazacıların günü olmadığını düşünmüyordunuz herhalde ?

İnsanın olduğu her iş çok zor, yıpratıcı bu kesin bilgi. İçinde insan olan her meslek o kadar emek istiyor ki... Tüketici konumuna geçtiğimiz an kendimizi kaybediyoruz maalesef yani aslında sitemlerim bizlere ait. Çalışırken iyi hoş da bir mağazaya alışveriş için girmeyiverelim, kendimizi kaybediyoruz. Kendi çalıştığımızı, eşimizi, dostumuzu unutup başlıyoruz söylenmeye, hoşnutsuzluğa!

Bir mağaza çalışanıysanız eğer güne enerjik başlasanız da o enerjiniz gün içinde mutlaka sömürülür. Bir kere de değil, sen toparlarsın yine sömürülür. Kural bu: müşteri velinimet! Markette de öyle mağazada da, perakendenin kaderi! Tüketici konumuna geçince de sömürmeye başlıyoruz enerjileri!
Aman efendim bir anda unutuyoruz kendimizi, çalıştığımızı, sömürülen enerjimizi ve o anda hissettiklerimizi.

Yılın büyük kısmını çalışarak geçiren mağazacıları da unutmayıp 12 Aralık Mağazacılar Günü yapmışlar, çok da güzel olmuş bence :) Hak edilen bir gün! Her meslek o kadar kıymetli ki ayrı ayrı...
Bir kere daha yazmıştım yineleyeyim, herkes üzerine düşen işi yaptığında yaşanılabilir bir ortamımız olur sadece. Hepimiz emek veriyoruz, zaman harcıyoruz, enerjimizi tüketiyoruz. Neden ? Daha güzel yaşayabilmek için, daha güzel okuyabilmek için, ailemize daha iyi bakabilmek için... Amacımız ne olursa olsun, bir şeyler için çalışıyor çaba gösteriyoruz. Yılın bir günü de özel hissetmeyi hepimiz hak ediyoruz diye düşünüyorum, düşünmüşler sağ olsunlar.

Mağazacı olanlarınızın, emek verenlerin bu gününü ben de kutlamak istedim. Kutlu olsun! Özel sektörün yıpratıcılığının yanında bu işlere emek veren herkesin günü kutlu olsun.
Bu gün müşterilerle kutlanır, indirimlerle kutlanır. Peki neden ? Çünkü onlarla var bu mağazacılık. Bizlerle !

Hepimizin katkısının birleştiği bugün hepimize kutlu olsun o zaman :)




  • Share:

You Might Also Like

6 yorum

  1. Sâyenizde bir yaşıma daha girdim!

    https://www.facebook.com/BirYasimaDahaGirdim/

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim sayfanızı öğrenmiş oldum çok da sevdim :)

      Sil
  2. Vallahi okurken ben de ilk ''bir yaşıma daha girdim''diye düşünürken yukarıdaki yorumla aynı şeyi yazmışım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa bir perakende çalışanı olarak nasıl mutlu oluyorum anlatamam 😊

      Sil
    2. Lise 1'de başlamıştım çalışmaya part time olarak.İlk çalıştığım alış veriş merkezi içinde bir mağazaydı.Boyner var ya o zamanlar Çarşı Mağazacılık idi adı.Çalışıp harçlığımı çıkartmak nasıl mutlu ediyordu beni.Lise bitince de part time'dan full time'a geçiş yapmıştım.3-4 sene mağazacılık deneyimim olmuştur yani.Az buçuk bilirim işin zorluklarını da..

      Sil
  3. Şuraya yoruma bayıl seçeneği eklicem :) 4-5 senede az değil. Ki giyim de zordur. Her işin zorlukları var tabiki ama herkes gördüğünü biliyor. İçinde insan olan her şey zor aslında. Ama emek vermek çok güzel demi...

    YanıtlaSil