Bir De Vicdan Temizliği

By Mavinindenizi - Eylül 21, 2017

Sadece kapı süpürerek olmuyor tabi! Vicdan temizliği şart. En şart, çok şart!

Öyle bilip bilmeden konuşup konuşup da köşeye çekilmekle oluyor mu ? Olmuyooor. Çok seviyoruz her konuda yorum yapmayı, bilmesek bile konuşmayı. Yahu sanane! Kim ne kadar çalışmış, kim ne yapmış sanane. Neymiş seni aramıyormuş, aramaz. Seni arayacak vakti yok belki ? Canı sıkkın, işi yoğun olamaz mı ? Ama şurada fotoğraf paylaşmış. Eee ? İnsanların hayatını bilmeden konuşmak, bilmeden küsmek, bilmeden trip atmak... Bilmediğin konularda Küsüp bir de yüz çevirmek de ne ?

Çok sıkıldık her şeye trip atılmasından, laf edilmesinden değil mi ? Hepimiz her şeyi konuşuyoruz, bayılıyoruz. Stalk yapıp yapıp moda giriyoruz. Kimsenin birbirinden haberi yok ama herkes her şeyi biliyor. Küçükken 'bu kadar' diye kollarımızı açarak gösterdiğimiz sevgimiz 'şu kadar' diye parmağımızın ucuyla gösterdiğimiz gıybetlere heba oldu gitti. Kimse kimseyi bu kadar, kocaman sevmiyor açık ve net!

Çocuk masumluğumuz gitti sosyal medya takibi ve beğenisiyle karşılaştırdığımız sevgi anlayışlarımız geldi. O zaman da olsaydı şu internet, o zamandan bitermiş arkadaşlıklar. Ya ben kan kardeşi olduğum kızı bulamadığım için üzülürken siz internetteki yazılara göre kalp kırıyorsunuz ne basit! Sana yazmamış ama internette fotoğraf beğenmiş ne büyük suç! Yolda görürsen kafanı çevir. Hemen yaz internete bir yere 'msglsn glb' . En çok da küsüyorum diye parmaklarımızı uzattığımız günleri özlüyorum. Küserken haber veriyorduk biz. 'küsüyorum bak' yani al kalbimi diyorduk. Şimdi öyle mi ? Tavşan dağa küsmüş dağ stalk peşinde.


İnternette, orda burda gördüklerimize insanların sözünden daha çok inanır olduk. Yalan söyleyen arttığı için mi kırıldı güvenimiz, çok yalan söylediğimiz için mi ?
'Kimseye inanmıyorum yalan söylemeye başladığım günden beri' diye film repliği vardı benim bildiğim. Oldukça manidar değil mi ?
Vicdanımız gitti yerine egomuz geldi. Kendi vicdanımızı temizlersek çok daha yaşanılabilir olacak dünya.

Kalp kırmak da basit kazanmak da sen hangisini seçersen!

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum