E Kitap mı Normal Kitap mı ?

By Mavinindenizi - Ekim 01, 2017

Sorum biraz değişik mi oldu ne :) Normal derken elbet içerik aynı yöntem farklı :)

Geçenlerde aklıma geldi. İşe giderken serviste kitap okuyorum, bazen arkadaşlar buna müsaade etmiyor ne yazık ki. Bundan şikayetlenirken neden telefonuma kitap okuma uygulaması indirip telefondan okumadığımı sordu bir iş arkadaşım. Neymiş o zaman telefonda işim var diye rahatsız edilmezmişim. Kitap okumak ne ki diye düşündüm o an. Tartışmadım illaki tercih meselesi ama bunu düşünen çoğunluk mu merak ediyorum ?

Ben kitaba dokunmadan tadını alamayanlardanım. O kitap kokusu gelecek bana! Ayraç kullanacağım mesela. Tadı orada değil mi ya ? Telefon zaten günlük hayatta hepimizi agresifleştirmiyor mu ? Sadece ben mi agresif oluyorum telefona çok baktığım zaman ? E bu ayrı diyeceksiniz belki. Neden farklı ? Radyasyon alıyoruz az veya çok, ışığı dersek gözlere zarar, ekran kitaba oranla küçük, kitap kokusu yok!

 Bunları düşünürken twitter da da bu konuda bir tweet gördüm. Bir blogger sormuş 'neden e kitap indirmiyorsunuz ?' diye. Açtım baktım. Yorum yapmadan araştırıyorum yani, belki fikrim değişir diye. Yok bana göre değil, telefona indiği an rahat ulaşılabilir olması önemini yitiriyor sanki kitabın. Altını çizeceğim, paylaşımlık yerlerin fotoğrafını çekeceğim belki, kenarını kıvıracağım sonra ayracımı hatırlayacağım, bir sevdiğim sayfaya tekrar döneceğim. Telefonla çoğu şeye zaten kolayca ulaşabiliyoruz, önemli olan sanal ortamı bir kenara bırakıp kendimizle kalabilmek değil mi kitap okurken ? Kitabı oradan oku, iletişimi oradan sağla, paylaşımlar da telefondan. E ne zaman düşecek elimizden ? Günde en az bir saat kenara bırakın telefonları dedikçe nasıl daha çok faydalanırızın peşinde olmaya gerek var mı ? Geçerli sebepleri olanlar vardır, sevenler vardır tenzih ediyorum. Benim tercihim kitap okumanın özelliğini kaybetmemekten yana. Bunları demişken bir kitap alıntısı fotoğrafı da buraya bırakıyorum :)


                                                       Canan TAN- Başı Bozuk Sevdalar
             
Herkes böyle düşünecek diye bir şey elbette yok ama ne bileyim ya telefondan kitap okumayı sevmek de değişik :) Yok değil gayet ciddiyetle telefondan kitap okuyan hatrı sayılır tanıdıklarım var. Ama ben okur muyum ? En azından şimdilik cevabım hayır! Mümkün olduğunca elimde olacak o kitap :)

Ya sizce ?

  • Share:

You Might Also Like

2 yorum

  1. Ben de e-kitapçıyım. Bunun çeşitli sebepleri var ama benim için en geçerli sebep her yerden anında ulaşabilmem. Hem tabletten hem de telefondan açıp açıp okuyabiliyorum. Basılı kitaba para vermektense e-kitap satın almak daha kolayıma gidiyor. Hem de daha ucuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki iki seçeneğin de kendine göre şartları var. Ulaşım, imkan, ücret... Ama imkanlar mümkün olduğu sürece tercihim basılı kitaptan yana ki imkandan kastım değiştirerek okumak da olabilir. Netice de kitap okumak olsun de gidilen yol sadece tercih. Yorum için çok teşekkür ederim :)

      Sil