Tuz mu Gölü ?

By Mavinindenizi - Eylül 05, 2017

Göl deyince sizin de aklınıza mavi,su yani su birikintisi gelmiyor mu ? Tuz Gölü demişler ama ne mavi ne su birikintisi :)

Bembeyaz tuz! Baya tuz :) Küçükken tuzu çok da ondan öyle diye düşünürdüm ki meğer tuzu çok çok fazlaymış. Şifa için olsun gezmeye olsun hatta düğün fotoğrafları için olsun yoğun bir gölümüz :)
Mavi beklerken beyaz görmek çok şaşırtıcıydı ama çok da güzel. Gittikten sonra ufak bir araştırma yaptım Tuz Gölü hakkında.

Egzama, mantar, romatizma, eklem ağrıları gibi hastalıklara iyi geldiği için çok ilgi görmeye başlamış. Somut olarak deneyip fark edenler tekrar tekrar ziyaret ediyorlarmış artık.Ayrıca önceden sulu kısmı daha kıyıdayken gittikçe sular çekilmeye başladığı için kıyılar daha çok kuru yürünebilir halde ama ileriler de ıslaklık hala var. Ve günümüzde düğün fotoğraf dış çekimi için de tercih edilmeye başlanmış. Baktım da hakikaten de çok harika pozlar elde ediliyor. Sizinle de paylaşayım dedim :)




Bunlar sadece en beğendiklerim. Gerçekten de harika hatıralar çıkarılmış.

Ve ziyaret amaçlı da bir o kadar insana durak olmuş. Her geçişim de ben de merak ederdim ama gerçekten bu boyutta olduğunu hiç bilmiyordum. Sizlerden de bilmeyenler varsa eğer geçerken uğrayabilirsiniz :) Ücretsiz otopark, el-ayak yıkama yerleri ve an'ları yakalamak için mükemmel ortam. Sağladığı faydadan hiç bahsetmiyorum bile.


Bazı yerler zaman kaybı gibi hissettirir ya hani, Tuz Gölü kesinlikle pişman etmiyor. Gidin görün!
Biz çok eğlendik ve çok sevdik. Siz de sevin istedik :)


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum