Çok Takılıyoruz

By Mavinindenizi - Ekim 25, 2017

Hani bir söz var ya yarın ölecekmiş gibi yaşa... İnsan her an ölümü düşünemiyor tabiki ama arada bir de olsa aklına getirince 'ölüm diye bir gerçek var' deyip günlük sıkıntıların aslında çok da büyütülecek olmadığını anlıyor. Haksız mıyım ?


Her şey üstümüze üstümüze geliyor bazen, evet insan yeri geliyor çok bunalıyor. Belki çevresindeki insanlardan belki olanlardan belki işten belki evden. Ama şöyle bir düşününce bugün hayalini kurduğun şeyi yapmak için ne kadar zamanımız var onu bile bilmiyoruz ki! Hele bir de yakınımızdan birini kaybetmişsek bunu daha iyi biliyor olmamız lazım. Hayaller var, küçük veya büyük fark eder mi ? Umutlar var... Geçenlerde kendi twitter geçmişime bakarken gördüm daha lise yıllarımda bindiğim dolmuşta duyduğum bir konuşmayı eleştirmek için yazmışım : ''On yıl sonra değiştiririz diyor, on yıl daha yaşayacağını garantilemiş'' gibi bir cümle. Ama ne haklı eleştiri değil mi ? Hala katılıyorum kendime. Evet insan her an bunu düşünemez, karamsarlaşır elbette. Ama arada bir akla getirmek gerekmiyor mu ?

Neleri sıkıntı edip küsüyoruz, üzülüyoruz, stres yapıyoruz. Yapmayalım değil, yapalım hayatın getirisi bu. Fakat kendimizi yıpratacak kadar değil be. Yarın ne olacağını bırakın bir saniyemizin garantisi yokken neden yaşadığımız her anın kıymetini bilmeye bakmıyoruz ? Hayal kırıklığından kötü bir şey varsa o da hayallerin yıkılacak kadar bile yakınına yaklaşamamak bence. Hayallere hiç ulaşamamak, sonunu görememek. Yaparım diye başladığın cümlenin virgülden sonrasının gelmemesi. Çoğu cümlenin yüklemsiz kalması, üç noktayla birlikte... 

Her şey kader kısmet tabiki ama önce tedbir sonra tevekkül değil mi ? Sen hayallerin için adımlarını at da ulaşamazsan da yarım kalsın. Hiç adım atmadığın da boğazında kalacak ne yutkunabileceksin ne başka bir şey. Hep bir keşke yanında olacak, ufacık detaylarda boğulacaksın ama yüzme bilmediğinden değil yüzebilecekken atmadığın o kulaç yüzünden...




  • Share:

You Might Also Like

2 yorum

  1. Çok güzel bir yazı olmuş, geçen gece ben de yatağa yattığımda Aşık Veysel'in sözü geldi aklıma "Benim sadık yarim kara topraktır." Gerçekten de öyle, ne yaparsak yapalım bir gün toprak olacağız. Önemli olan giderken arkamızda hayır dua alabileceğimiz dost, eş, aile bırakabilmek gerisi gerçekten boş. Elinize sağlık :)

    Bu arada bloğunuzu yeni gördüm ve hemen takibe aldım, sizi de bloğumuzda ağırlamak isteriz :)

    maviveedebiyat.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Mücahit bey :) gerçekten de arada bunları hatırlamak lazım... Bloğunuzu da hemen ziyaret edeceğim :)

      Sil