Geçmiş Olsun İçiniz Ölmüş

By Mavinindenizi - Haziran 18, 2018

Ne kolay vicdansız olmak değil mi ?

Şöyle bir düşününce 'vicdansız' olmayı seçenlere hak vermiyor değilim (!) Abi ne güzel ya, yüksüzlüğe bakar mısınız ? Suçlu hissetmek yok, pişmanlık yok, kederin yokluğundan bahsetmeme gerek yok sanırım... Aklım almıyor başka türlüsünü düşünmek. Çünkü hangi vicdana sığar bir can'a zarar vermek, anlamıyorum!

Evet o kara kuzudan sonra daha da üzüldüm, daha da bıraktım insanların bir gün vicdanlı olacaklarına olan inancımı. Kimse iyi olmayacak hatta aksine gittikçe kötüleşiyor her şey, herkes. Bunun başka açıklaması olabilir mi ya ?! Sen suçsuz, masum canlıya acı çektir ve bunun sende hiç bir yükü olmasın ? Nasıl uyuyorsunuz merak ediyorum... Hoş sizden rahat kim var, abi vicdan yok huzur var böyle insanlarda!

Bugün o yavru köpeğin seslendirildiği bir video izledim, nasıl üzüldüm anlatamam... Öyle güzel yapmışlar ki, ne yazıkki anlayan çok az, çok çok az... Anlatılmaz, öğretilmez ki böyle duygular. Ne diyeceksin ? Bir cana kıymak çok kötü bir şeydir demek ne kadar mantıklı mesela ? Bu keşke sonradan insana yüklenebilen bir şey olsa ama hayır, bu duygu varsa doğuştan vardır yoksa küçükten başlarsın sapanla kuş vurup eğlenmeye mesela... Küçükken yakalarsın zararsız, savunmasız hayvanları ve bununla böbürlenirsin, ne matah bir iş ama !!!

Kuş vurmakla başlar, karınca öldürmekle devam eder işte sonra bunların zevki de yetmez parçalar, yaşama hakkını elinden alırsın da azıcık için acımaz. İşte orda insanlıktan bahsetmek kadar saçma bşr şey yok aslında. Bitmiş bir konudan bahsetmeye ne gerek var, orda bitmiş insanlık ne yazık ki bitmiş!!! Düşündün mü mesela o yavrucağın oynayacağı oyunlar ne olacak ? Annesi nasıl üzüldü mesela ? Daha kedi kovalamayı öğrenemeden aldın o hakkı sen ondan hiç aklına geldi mi ? Bunları yaşamak için illa iki ayaklı mı olması gerekiyordu senin nazarında, onun oyun oynamaya hakkı yok muydu sence ? Sen kimsin de buna karar verdin ?

Ben bunları üç sene önce köpeğimi çalan çocuklar ve aileleri için de düşünmüştüm, hatta dile getirdiğimde 'Araba çalıyorlar sen köpekten bahsediyorsun' dediler. Emin olun o arabadan çok kıymetliydi benim köpeğim... Bunu anlasaydınız bunu konuşmazdık zaten...

Ne desek boş kalacak, ne desek anlayamayacaklar... Tek beklentimiz yasanın çıkması, bu vicdansızların cezasız kalmaması! Can'a kıymanın bedeli olmalı...


Şu fotoğraf içini acıtmıyorsa, geçmiş olsun için ölmüş...

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum