Okudum: Uçurtma Avcısı

By Mavinindenizi - Eylül 05, 2018

Uzun zamandır okuduğum ve tadı damağımda kalan kitapların en güzeli!


Yıllar önce çevremden duymuştum ne kadar güzel olduğunu ve okumak şimdi kısmet oldu. Daha önce neden okumadığıma üzülmedim çünkü o kadar içime sindi ki, önceden okusaydım özlerdim!
2 Kardeşin hikayesi: Birisi kim olduğunu yanlış biliyor buna rağmen aşırı fedakar, diğeri ise kardeşi olduğunu bilmiyor sevgisiz büyürken hırçınlaşan ve farkında olmadan bencilleşen bir çocuk.

Hasan ile Emir... 

Hasan; Zengin babanın gayrimeşru çocuğu... Laf söz olmasın diye hizmetçinin çocuğu olarak kalıyor ailede. Kendisi de bilmiyor doğruyu. Sessiz, sakin, fedakar, dürüst ve cömert.
Emir; zengin ailenin kendini tek sanan çocuğu. Annesini doğarken kaybeden yıllarca kendisini suçlayan ve baba sevgisi için her yolu deneyen. 


İki yakın arkadaş olarak büyürken Hasan'ın Emir için yaptığı fedakarlık altında ezilen Emir'in Hasan'ı evden göndermek için söylediği yalanla karışan hikaye yıllaaar sonra tam birbirlerine kavuşacakken Hasan'ın başına kötü olaylar gelmesi ile hüzün doluyor. Hasan'ın akıllı oğlu Sohrap'la tanışan Emir'in yıllar sonra yaşadığı pişmanlık okumaya değer. Daha en başlarında sorgulamaya başladım gözü kapalı değer vermek ve fedakar olmak nasıl bir şey diye.

Okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

  • Share:

You Might Also Like

3 yorum