Karamsar Polyanna

By Mavinindenizi - Haziran 23, 2018

Bide bunlar var demi ya! Aklıma geldikçe sinirleniyorum bak.

Arkadaş, hem kendin yap kendin haklı ol! Ne harika hareketler bunlar değil mi ? Bir şöyle suç bastıramadık. Hatta o kadarki haklıyken haksız olmayı on numara başaranlardan biriyim, bu konuda iddialıyım da yalnız. Böyle bazı insanlar var ya hani, yapar yapar kenara çekilir. Onlara hayranım.
Net!

Benim çevrem onlarla dolu mesela, o yüzden iyi bilirim bir haksız nasıl kendisini haklı çıkarır. Ses tonunu artırırken nasıl yüzü kızarmaz ? Sana özür diletirken nasıl haklı bakışlar atar çok net çözerim. Ama müdehale edemem işte. Bile bile susar kalırım, vicdansızlık karşısında. Önceden saf saf üzülürdüm sonra sessiz sessiz uzaklaşmaya başladım. Burnuma haksızlık kokuları gelince uzaklaşıyorum en missinden! Kalıp da haklı haklı özür mü dileyim, ne var ?

Nereden anlarız böyle insanlarıııı ? Ses tonundaki artış ve titreme, durduk yere suçlama, surat asma ve yıkıcı yaklaşım, en belirgin özellikte durup durup laf sokup kendisine yandaş toplama çabası. Böyle insanlar varsa çevrenizde uzaklaşın, uzaklaştırın! Çünkü kötü düşünen ve düşündüren insan zarar verir. Karamsar düşündürerek paranoyaklaştırır. İnsanlara olan güveninizi alır, çok ciddiyim!

Şahsen ben kötü düşünen insanları çevremden uzaklaştırıyorum, beni de etkilemesinler diye. Bu kadar can sıkıcı olay yetmiyor bir de ben mi karamsar olayım yani, sebep ?
Nasıl bakarsan öyle görürsün yani;
-Herkes kalbinin ekmeğini yer.-

Polyanna ol diyen yok, hayatını yönlendirmeyi bil diyorum. Bence ;)
Hiç karamsar polyanna olur mu ? Sen de olma! İyi ol ama karamsar olma. İyi ol ama kullandırma.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum