Enerjimiz Bize Yeter mi ?

By Mavinindenizi - Mayıs 16, 2018

E o kadar ara verdim bir kişi de nerelerde bu kız dememiş iyi mi ?
Neyse sormadınız ama ben yazayım; iyiyim iyiyim.

Kendi enerjimiz kendimize yettiği sürece iyi oluruz diye de düşünüyorum. İnsan başkalarına güvenerek yaşamak yerine sadece kendisine güvenmeyi seçmeli. Biz varsak, sağlıklıysak, huzurumuz da yerindeyse bir şekilde hallolur her şey.

İnsan kendi yapar her şeyi. Kendisine moral veren de, kendisini üzen de kendisidir! Bu günlerde kendim için yaptığım en iyi şey okumak sanırım. Çok seviyorum zamanımı okuyarak geçirmeyi. Kitaptakilerle arkadaş olmak, onları merak etmek kafa dağıtmıyor mu sizce de ?
Geçenlerde çocuk kitaplarında indirim olan bir yerde denk geldim de, pahalı diye kitap almayan aileler gördüm. Kitap... Çocuğun istediği indirimdeki hikaye kitabı. Üzücü değil mi ya, ben çok üzüldüm.

Çocukların düşünce yapısının değişmesi, gelişmesi için en güzel şeylerden biri kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Böylece kendi enerjilerini de keşfederler, hayatta öğrenebilecekleri en güzel şey kendilerine güvenmeleridir.

Nerden geldim bu konuya bilmiyorum ama güzel oldu :)

Okuyarak vicdanlarıyla konuşmayı öğrenebilirler mi acaba ? Vicdan muhasebesi yaparak yaşamayı öğrenebilirler mi ? İşte bu yüzden enerjilerini keşfetmeleri lazım. Güvenmek için, yürümek için hatta koşabilmek için...

  • Share:

You Might Also Like

2 yorum