İzledim : Acı Tatlı Ekşi

By Mavinindenizi - Aralık 25, 2017

'Tek bir an var o da şuan' ...

İlk olarak tek kelime ile ifade ederek başlamak istiyorum : Ha ri ka !



Konusundan başlayıp yorumlarıma geçeceğim, izlemeyenler için bilgi, bana da hatırlatma olsun diye.
Özetinde de bahsedildiği gibi Duygu ve Murat'ın hikayesi bu hikaye. Sıradan romantik komedi türünde başlayıp birden dramla sizi içine çeken bir hikaye olmuş. Uyumlu, çılgın çocukluk aşkı olan bir çift ve onların birbirlerine olan aşkından dolayı yaptıkları fedakarlıklar ele alınmış. Çok aşık ve çılgınlar... Aşklarını oyunlarla birbirlerine ispat ediyorlar. Yeri geldiğinde çok şeyden vazgeçerek ilerledikleri an da Duygu ortadan kayboluyor. Siz 'bu kız ne yaptı şimdi ?' diyemeden hiç beklenmedik sebepler çıkıyor altından. Her şeyden habersiz Murat'ın O'na olan öfkesi hiç beklemediği an'da ortaya çıkan gerçeklerle birlikte bambaşka bir hal alıyor hikaye.

Konu akıcı, anlatım sade ve oyuncuların hepsi de birbiriyle çok uyumlu. Gupse Özay'ın konuk olarak katıldığı saniyelik sahneler bile kocaman gülümsemelere sebep oluyor. Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy uyumu zaten ortada! Yusuf Akgün Duygu'nun arkadaşı rolünde çok başarılıydı bence.Gözde Türkpençe çok tatlıydı ama onun rolünü siz öğrenin isterim :)
Ve Osman Alkaş! Çok başarılı ve güven verici olarak çıkmış yine karşımıza. Gidin görün isterim.

Size sadece iyi yönlerinden bahsediyorum gibi gelecek ama ben filmi tamamen beğendim. Tek eleştirim de konunun bazen eksik kaldığı olabilir o da sinema filmi için genel sorunumuz. Ama fark bile etmeyeceksiniz.

Gitmeden önce internetten yorumlar okudum, çoğu çok güzel olduğu yönünde olmasına rağmen bir kaç tanesinde konunun alıntı olduğu eleştirilerinden bahsedilmişti. Bilmiyorum başka bir versiyonunu izlememiştim ama şunu söylemek isterim o kadar güzel oynamışlar, hissettirmişler ki öyle olsa da olmasada bu değişmeyen olarak ortada!

Sevdiğimiz insanlar için yaptıklarımız, yapabileceklerimiz üçüncü göz olarak izleyip kendimizi değerlendirmemiz için de bir araç olmuş Acı Tatlı Ekşi. Her zaman hayatımızda olan tatlar. Her anımızda olan ve bazen fark etmediğimiz, bazen kaçtığımız tatlar. Kıymet vermenin ağırlığını o kadar güzel ele almışlar ki. Ve ağırlığı tartışılmayacak o güzel cümle hissettirilmiş;

'Tek bir an var o da şu an' ...

Son olarak bütün ekibi yürekten tebrik etmek istiyorum. Herkesin emeğine sağlık. Başarılarınız daim olsun...

  • Share:

You Might Also Like

2 yorum

  1. Benimde izlemeyi istediğim filmlerden biri :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı filmler çok etkiler ya, tam olarak öyle kesinlikle. Git imkanın varsa kesin git :) bana da yaz hak verince :)

      Sil