Fincanda Sufle Yapalım :)

By Mavinindenizi - Ekim 28, 2017

Ben yaptım çok sevdim siz de yapın demeye geldim :)

Mutfağa çok vakit ayıramıyorum normalde fakat bir şey yapacaksam da değişik olsun istiyorum. Geçen yine ne yapsam hem pratik hem leziz diye gezinirken  gördüm fincanda Sufle tarifini. Tarifi gramaj olarak vermiş ama ben yaklaşık göz kararı yaptığım halinden bahsetmek istedim püf noktalarla birlikte.

Şimdi öncelikle malzemeler :)
*3-4 fincan veya varsa sufle tabağı
*Bir buçuk yemek kaşığı kadar tereyağ
*Bir yemek kaşığı kakao
*Bir yemek kaşığı un
*2 buçuk yemek kaşığı toz şeker
*40gr bitter çikolata
*2 yumurta
*Bir çimdik :) tuz
*Bir çay bardağı süt

Ek olarak tabiki bir de geniş ve kapaklı tencere.

Eveeet uzun gibi görünse de basit ve pratik bir tatlı gerçekten.
Öncelikle tereyağını bir çay bardağı süte ekleyip ocakta eritip normal boyutta bir kaba aldıktan sonra içine çikolata ve kakaoyu ekleyip eriterek karıştırıyoruz.

 *Sütlü çikolatayla da denedim ama o zaman kıvamı değişiyor ve tatlı fincandan çıkmıyor. Bu yüzden bitter :)

Karışımı kenara bırakıp başka kaba geçiyoruz. İki yumurtanın - akına- azıcık tuz ve şekeri ekleyip mikser mümkünse yoksa da sorun değil hızlıca kıvam alana kadar çırpıyoruz. Ama kıvam almış olmasına yani koyulaşmasına özen gösterin.

Sonra kenara bıraktığımız çikolatalı kaba yumurtanın sarılarını ve unu ekleyip karıştırıyoruz. Ve bu karışıma şekerli karışımdan azar azar ekleyerek karıştırıyoruz. Yani ne demek istedim :) Bir kaşık şekerli karışımdan alıp çikolataya ekleyip karıştırıp bir kaşık daha sonra ekliyoruz. Bir anda hepsini karıştırmak yok. Özellikle un mutlaka iyi karışmış olsun. Sonra kaplara pay edip dibine azıcık su eklediğimiz tencere veya tavaya diziyoruz. Azıcık sudan kasıtta bir buçuk cm civarı.

Ocağı orta ateşte yakıp bir örtüyle sardığımuz kapağı kapatıyoruz. Bu şekilde su damlacıkları da tatlımıza damlamamış oluyor.

Ortalama 5-6 dakika da işlem bitmiş oluyor. He çok cıvık seven erken indirsin koyu seven 7 dakikaya kadar beklesin. Arada kapağı açıp kontrol etmekte hiç sakınca yok. Zevkinize kalmış gerisi.

Afiyet olsun :) Benim yaptıklarımı da aşağı bırakıyorum :)


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum